Hoodlab Foundation

In het leven moet je kansen grijpen, maar je moet ze ook krijgen. Het is de combinatie die je vooruit zal helpen om te komen waar je wilt zijn. Het is niet altijd zo vanzelfsprekend dat je een kans krijgt, of dat je een kans ziet en hem weet te pakken. Daarom moeten we elkaar een beetje helpen.


De Hoodlab Foundation is een stichting om jongeren te helpen hun droom te realiseren. Lukt het om jouw dromen en doelen te behalen? Of voel je soms dat het niet lukt, omdat er krachten spelen waar je geen invloed op hebt? Welke droom zou jij graag willen (helpen) verwezenlijken? 


De Hoodlab Foundation is een initiatief van Arjen Heus van de sociaal maatschappelijke startup PLYGRND.city uit Amsterdam. De stichting heeft geen winst oogmerk.

DOE EEN DONATIE IK HEB EEN DROOM

Social design tool

Community Art. Hoodlab. Podcast. Fotografie. Coaching. Training. Begeleiding. Real talks.

Datum

01 januari

Locatie

Amsterdam | Paramaribo

Waar werken we aan

Creatieve ontwikkeling. Persoonlijk Leiderschap. Op weg naar stage. Clipshoots. Fotografie. Podcast.

Kom je langs?
Routebeschrijving

0

Jaar van oprichting

0

Jongeren bereikt

0

Lopende projecten

0

Missie

Dromen helpen realiseren

De Hoodlab Foundation heeft als doel om jongeren die uitdagingen ervaren te helpen hun droom te verwezenlijken. Door coaching bij creatieve ontplooiing, hulp op weg naar werk of stage of het helpen aanschaffen van een middel zoals een fiets, camera of laptop, met aandacht voor persoonlijk leiderschap, communicatievaardigheden, normen en waarden.


Wat zijn de stappen om je droom te realiseren?

In het project Zomerdromers met het Jonge Dromers Collectief hebben we in de zomer van 2021 geleerd om te denken in concrete stappen om jouw droom te realiseren.

Stap 1: Dromen - Wat is jouw droom?

Stap 2: Durven - Durf jij die werkelijkheid te maken?

Stap 3: Doen - Wat heb jij nodig om nu actie te ondernemen?

IK HEB EEN DROOM

De leeftijdsgroep waar De Hoodlab Foundation zich op richt is 12 tot 29 jaar. Heb jij ook een droom?

Lokaal welzijnswerk doen

Hoodlab is een nieuwe buurtaanpak voor stadsontwikkeling waar lokale teams vanuit tijdelijke open zeecontainers midden in de buurt met bewoners en gemeente samen werken aan sociale en ruimtelijke vraagstukken van de buurt. Bijvoorbeeld het verbeteren van de openbare ruimte, het oplossen van overlast of een duurzaamheidsvraagstuk rondom de energietransitie. 

Creatieve ontplooiing

De pop-up labs staan gedurende het jaar in allerlei buurten in Nederland. Jongeren kunnen zich aanmelden om Hoodlabber te worden om zichzelf op zowel creatieve als communicatieve vaardigheden te ontwikkelen. Hoodlab werkzaamheden bestaan uit bardienst, in gesprek met bewoners, verhalen opschrijven, podcasts opnemen, video’s en foto’s maken en sport- en spelactiviteiten met kids.

IK WIL HOODLABBER WORDEN

Succesverhalen uit de buurt

Een mooi persoonlijk verhaal is die van Labib. Een jongere statushouder uit Ghana die zichzelf binnen een jaar heeft ontpopt tot talentvolle fotograaf. In 2018 kwam hij als 13 jarige jongen langs bij Hoodlab in Venserpolder in Amsterdam. Op eigen initiatief heeft hij een baantje als assistent verworven en verdiende hij in 2020 zijn eerste camera van collega Jane Johannes. Nu vragen artiesten zoals Tur-G uit de Bims om ze te shooten.


Talent uit Amsterdam Zuidoost

Amsterdam kent veel creatief en muzikaal talent. Youngboys en multi talents Nathan, Lavayet, Geromo en Doniel schrijven, rappen en produceren hun eigen songs. Geboren en getogen in Venserpolder zijn de tieners druk bezig met hun eigen hip hop labels op te zetten. Als onderdeel van de Hoodlab Foundation hebben de jongeren in 2021 hun eerste professionele clips geschoten. Klik de button voor de clips uit Zuidoost.

BEKIJK DE VIDEOCLIPS

Nieuwe projecten in 2022

Project Paramaribo

Suriname is een land met een roerig verleden. Het land kent armoede, corruptie, hoge werkloosheid en weinig perspectief voor de jeugd. Door de komst van de nieuwe president Chan Santokhi mag hier verandering in gaan komen. Paramaribo heeft een rijke cultuur met een schat aan talent. Daarom gaan we ontdekken welke mogelijkheden er liggen om jongeren meer perspectief te bieden.


Makandra Na Waka | Expeditie 2022

In februari reist Arjen naar Paramaribo. Gedurende 2,5 week zal hij daar in gesprek gaan met jongeren, bewoners, creatieven, organisaties en overheid om te onderzoeken waar de behoefte ligt van de jeugd. Met een gezonde dosis inspiratie, partners en ervaring uit Nederland is het doel van deze expeditie om bruggen te slaan met het land van zijn roots. Arjen is op zoek naar mensen en partners die hem willen supporten. Doe je mee?

IK SUPPORT DIT PROJECT

JOIN DE FOUNDATION

De Hoodlab Foundation is altijd op zoek naar partners, supporters, vrienden, changemakers, creatives, healers, (top)sporters, muzikanten, designers, makers, betrokken bewoners, bedrijven en overheden die willen helpen positieve impact te maken!

Jongeren in de Dapperbuurt

Azzedine van Stichting Native Oost en Marcel Menzo van Life Connections verbinden jongeren in de Dapperbuurt in Amsterdam Oost met ondernemers, scholen en lokale instanties. Ze weten jongeren op een informele manier te bereiken, te activeren en te inspireren op weg naar hun plek in de maatschappij. De Hoodlab Foundation begeleidt dit project.


Subsidie gemeente Amsterdam 

In januari 2022 heeft het consortium van De Hoodlab Foundation, Stichting Native Oost en Life Connections een subsidie toegewezen gekregen van € 94.000 euro vanuit de Regeling Integraal Maatschappeijk Initiatief van de Gemeente Amsterdam. Met deze financiële impuls werken de initiatiefnemers met jongeren in de Dapperbuurt aan communicatieve vaardigheden op weg naar werk, persoonlijk leiderschap en buurtverbinding.

ONTDEK DIT PROJECT

Voorgaande projecten

Soul of the City

In 2018 initieerde Arjen een samenwerking met multidisciplinair creatief Tommy Köhlbrugge en filmmaker Lars Cleven. Enerzijds geïnspireerd door sportieve en creatieve talenten van de straatcultuur, anderzijds geprikkeld door de ogenschijnlijk moeiteloze succesverhalen op social media maakten de beginnende documentairemakers hun plannen freerunner Siebe, rapper Braz en The Ruggeds.

De Kracht van Kwetsbaarheid

Het resultaat is een serie documentaires als basis voor een lespakket met verhalen van opinieleiders van de straatcultuur. Hierdoor kunnen jongeren bewuster worden van struggles achter het succes op social media. Het bespreekbaar maken van moeilijkheden inspireert en lessen van persoonlijk leiderschap zijn belangrijk voor een ieder die ook doelen wilt behalen.

ONTDEK DIT PROJECT

Zomerdromers

In juli 2021 reedt het Jonge Dromerscollectief van Stichting Midwest samen met de social designers van De Hoodlab Foundation een maand op de bakfiets door Amsterdam West om zoveel mogelijk dromen te vangen waar de jongeren ook echt iets mee gaan doen.

Durven dromen

Jongeren werden geprikkeld om over hun dromen na te denken en toch in deze lastige tijd van Corona even de fantasie de vrije loop te laten. Niet alle jongeren durven te dromen. Sommige zijn druk bezig met hun studie en durven daarna pas te dromen. Anderen vertellen in geur en kleur over hun droom en de stappen die ze maken.

ONTDEK DIT PROJECT

Ontmoet de bestuursleden van De Hoodlab Foundation

Arjen Heus | Voorzitter

Initiatiefnemer en founder van PLYGRND.city

Adil Marra | Secretaris

Beleidsadviseur Economie Gemeente Helmond

Ramon Asberg | Penningmeester

Personal Trainer, Groepstrainer en Gezondheidsspecialist

Jurriaan Peters | Bestuurslid

Manager Sales & Operations Jumbo Supermarkten

Over de initiatiefnemer

Arjen Heus is de initiatiefnemer van De Hoodlab Foundation. Als oprichter van social startup PLYGRND.city zit het maken van positieve impact in zijn DNA. Met roots in Nederland, Suriname en India ziet hij zichzelf als een wereldburger. Geboren in Veghel in Noord Brabant en sinds 2018 woonachtig in Amsterdam. "Mijn moeder kwam als 18 jarige naar Nederland om een bestaan op te bouwen. Ik wil graag iets terug doen."


Persoonlijk verhaal

Met vallen en opstaan is Arjen gekomen waar hij nu is. In zijn persoonlijke verhaal neemt hij je mee in een leven vol met uitdagingen. Van opgroeien in een gebroken gezin tot het op jonge leeftijd verliezen van zijn zus. Maar ook een leven als dubbele drop-out in zijn schooltijd tot het krijgen van grote kansen bij Marriott en Red Bull. Als jongen van de straat bleef hij ook in tijden van leven onder de armoedegrens geloven in zichzelf.

IK WIL PARTNER WORDEN

Mijn moeder kwam als 18 jarige uit Suriname naar Nederland om een bestaan op te bouwen. Ik wil graag iets terug doen.

Let's be in touch!

Steun De Hoodlab Foundation

Wil je ook helpen met het verwezenlijken van dromen van jongeren? Steun dan de stichting financieel op NL58INGB0675128773 op naam van De Hoodlab Foundation of doe een donatie via de button!


Bezoekadres

Overschiestraat 188a

1062 XK Amsterdam 

Nederland


Bel op: +31 6 22 88 5003

Email op: foundation@hoodlab.nl


Kamer van Koophandel: 84806877 - Algemene Voorwaarden - Verzendbeleid

DOE EEN DONATIE

Over PLYGRND.city

De Hoodlab Foundation is verbonden met de sociaal maatschappelijke startup PLYGRND.city in Amsterdam. Een netwerk van buurtmakers die zich inzetten voor een betere leefomgeving.

De missie van PLYGRND.city is om lokale communities te helpen sterker en meer verbonden te worden door participatie en persoonlijk leiderschap, met als doel het leven van een miljoen mensen te hebben verbeterd in 2030.

De onderneming werkt samen met steden, scholen en universiteiten, duurzame merken, jongeren, creatieven, zorgverleners, corporaties en lokale ondernemers om samen positieve en duurzame impact te maken. 

NAAR DE WEBSITE

Believe in making the impossible possible. As long as you believe in yourself.