Collaborate

__Let’s work together

Hoodlab

Overschiestraat 188a
1062 XK, Amsterdam
Nederland

Meeten via Zoom?

Wij snappen dat het het meeten in persoon soms lastig is tijdens deze corona periode. Tegenwoordig is het ook mogelijk om call in te plannen via Zoom. Interesse hierin? Vul het bovenstaande contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een video call.

arjen@playgroundcity.nl

Deze vragen krijgen wij het meest

Wij houden al bijeenkomsten voor bewoners in de buurt. Kan PLYGRND alsnog helpen?

Ja zeker. Vaak als er een bewonersavond op een bepaald thema wordt georganiseerd komen daar dezelfde soort bewoners op af. Ze noemen dat de ‘usual suspects’. Dat representeert de buurt niet altijd even goed? Er wonen zoveel verschillende mensen. Als PLYGRND.city in de buurt staat dan bijvoorbeeld met Hoodlab, dan zijn er in 4 weken tijd rond de 1000 bewonersinteracties. Van allerlei leeftijden en achtergronden. En dan heb je ook echt de tijd om naar elkaar en de mensen te luisteren. Het werk bestaat veelal uit 1 op 1 gesprekken en het werken met kleine groepen.

Er zijn al een heleboel organisaties bij ons in de buurt actief, waarom dan PLYGRND.city?

Absoluut, er zijn er al een heleboel organisaties actief in jullie buurt. Sommige zitten er al heel erg lang. Andere zijn nieuw. Weer anderen zijn alweer weg voordat je het weet. Het probleem is dat er vaak eilandjes zijn, dat mensen veilig achter hun bureaus zitten en dat integraal werken niet goed tot uiting komt. Wat we bij PLYGRND.city doen is al deze organisaties faciliteren om elkaar te leren kennen en naar buiten te komen. En daarbij ook de professionals de kans te geven om met de buurt in gesprek te gaan. Door te praten over liefde en het leven met de bewoners en elkaar komt er een andere vibe tot leven en dat werkt positief door in het samenwerken.

Wat doet PLYGRND.city anders dan dat we zelf al doen in het buurt- en jongerenwerk?

Er zijn eigenlijk drie dingen die we op onze manier doen. Gastvrijheid, Content Creatie en Design Thinking. We leren de buurt over gastvrijheid en jezelf en elkaar openstellen. Daarin gebruiken we kracht van kwetsbaarheid voor en faciliteren we in het gesprek. We leren over het zichtbaar maken van processen en verhalen door onder andere het maken van kwalitatieve content in verschillende vormen. Dat past ook erg goed bij deze nieuwe tijd. En we leren over het principe en ontwerpproces van design thinking. Van learning by doing, met een mooi woord ‘action research’ en het experiment durven aan te gaan met elkaar. Het is namelijk nooit af.

Hoe borgen jullie de energie op een duurzame manier en dragen jullie het stokje over?

In ons werk weten we verschillende bewoners te bereiken, betrekken we ze bij het proces om zelf onderdeel te zijn van de oplossing en we borgen de energie die gedurende het project aan het oppervlak komt door het maken van kwalitatieve content en actieve verbindingen. Een voorbeeld daarvan is het buurtmagazine. Als je dat boek in je handen hebt en je leest door de verhalen van de mensen die wonen en werken in de buurt, en je vindt daar ook nog eens hun emailadressen en telefoonnummers, dan borg je al. En dat stokje, die hebben we eigenlijk nooit zelf in handen, maar we zorgen er wel voor dat deze sneller en soepeler rondgaat in de buurt.

Hoe lang duurt een project van PLYGRND.city zoals Hoodlab of Funbox en wat kost dat?

Projecten van PLYGRND.city duren tussen de 6 weken en 24 maanden, afhankelijk van het type product en dienst. Een voorbeeld: Hoodlab staat 4 weken in de buurt, maar duurt van kop tot staart 16 weken. Er gaat tijd zitten in de voorbereiding om het netwerk aan boord te krijgen, voordat de participatie in de buurt van start gaat. Bij ons begint die participatie al vanaf het eerste moment. Na de live periode hebben we ook tijd nodig om alle inhoudelijke en visuele data in een vorm te gieten en terug te geven aan de bewoners en opdrachtgevers. Zo een analyse maken, alleen daar zijn we al tot 3 weken mee zoet. Daarentegen, een product zoals Funbox, die kunnen we binnen 6 weken leveren. Kant en klaar voor gebruik. En de kosten, die zijn o.a. afhankelijk van de looptijd van het project, de omvang en de intensiteit. Mail of bel even naar Arjen als je jouw prijs wilt weten.

Worden de ideeën van de bewoners wel ook echt uitgevoerd? Of blijft het bij ideeën?

Het zijn uiteindelijk vooral de daden die tellen. Alleen maar praten, daar kopen de bewoners niets voor. Daarom zullen wij er vanaf het begin alles aan doen dat de verwachtingen goed op lijn liggen. Zo hebben we geleerd dat je voor aanvang van het participatietraject al wilt weten hoeveel geld er te besteden is voor de uitvoering van de ideeën. Kijk, voor goede ideeën is altijd geld te vinden. Maar het werkt ook heel verhelderend voor de buurt als je al van te voren weet dat je een bepaald bedrag met de bewoners en het gemeenteteam kan gaan besteden. We zullen altijd adviseren om te beginnen met het uitvoeren van ‘laaghangend fruit’. Dat geeft namelijk vertrouw aan de bewoners en het koopt je tijd om te werken aan de complexere projecten.