Hoodlab Dapperbuurt

In 2019 diende Azzedine van Stichting Native Oost een petitie in bij het stadsdeel voor een 'safe space' voor de jongeren uit de Dapperbuurt. Een plek waar de buurt samenkomt om te verbinden, te leren, te bewegen en te groeien.


Het stadsdeel heeft PLYGRND.city gevraagd om de jongeren en de buurt in gesprek te laten gaan over de komst van zo een mogelijke plek in de Roomtuintjes, zodat de bewoners kunnen aangeven wat ze belangrijk vinden. Deze plek willen we samen met elkaar onderzoeken of het een goede locatie kan zijn voor dit initiatief.


In april gaan we bij de blauwe zeecontainer van Hoodlab met elkaar in gesprek om kennis te maken en informatie uit te wisselen over de buurt. We drinken koffie en thee, doen activiteiten en gaan letterlijk met elkaar schetsen onder begeleiding van de social designers van Hoodlab. Praat of doe je me?

Website Native Oost

Product

Hoodlab

Date

08 april 2021 - 01 mei 2021

Location

Roomtuintjes Amsterdam Oost

Deliverables

Buurtanalyse, Fotoserie, Podcast, Schetsen, Aftermovie

Kom langs bij deze Hoodlab!
Routebeschrijving

0

Gesprekken

0

Kopjes thee

0

Activiteiten

0

Bewoners voor

Het programma

Hoe kun je meedoen? Hier op het platform kun je al meepraten en je mening geven op de wall. Vanaf 8 april tot 1 mei staat de container van Hoodlab op het grasveld aan de Pontanusstraat vlakbij het speelveldje van de Roomtuintjes.


Openingstijden

Donderdag 16.00 - 21.00 uur

Vrijdag 16.00 - 21.00 uur

Zaterdag 16.00 - 21.00 uur


Wil je zelf een activiteit hosten of bijwonen, mail dan even naar hallo@roomtuintjes.nl. (Activiteiten zijn Coronaproof).

Wat vind jij van dit initiatief? Doe hier online mee. Klik op het duimpje of check de comments en reageer. Wil je iets toevoegen, een afbeelding of een linkje? Dubbelklik dan tussen de artikelen op de wall.

Gemaakt met Padlet

ACTIVITEITEN

Van donderdag 8 april tot zaterdag 1 mei zijn er dingen te doen bij de Hoodlab, waarbij de Coronamaatregelen worden nageleefd.

Native Oost is een huiskamer die leuke activiteiten organiseert en tegelijkertijd een brug is.

We werken samen

Native Oost concurreert niet met bestaande partijen als Dynamo en Streetcornerwork, maar springt juist in het gat waar deze grotere organisaties moeilijk inkomen. Native Oost is een huiskamer die leuke en fun activiteiten organiseert en tegelijkertijd een brug is. Native oost kan gebruik maken van bestaande infrastructuren en tools van gemeente en organisaties zoals de buurtkeuken en sportfaciliteiten. Geen traditionele hulpverleners, maar bruggenbouwers, maar vooral een fijne plek waar jongeren terecht kunnen met hun vragen.


Waar we goed in zijn

Native Oost blinkt uit in het creëren van verbinding tussen jongeren met elkaar, waardoor er een hecht netwerk met sterk teamgevoel ontstaat. Als ervaringsdeskundigen weten wij op een laagdrempelige manier te communiceren, activeren en te inspireren. Een ieder fungeert als rolmodel: “Als jij het kan, kan ik het ook”. Bij Native Oost is iedereen welkom. We gebruiken sport & spel en samen koken & eten als middel om vertrouwen op te bouwen en het gesprek over serieuze onderwerpen aan te gaan als veiligheid, werk en bijv. seksuele voorlichting. 

Onze eerste droom is dat we een succesvolle pilot van 1 jaar draaien. Dan kunnen we de volgende stap maken.

De droom

De droom is dat Native Oost over 10 jaar dé leukste buurthuiskamer is op een vaste locatie in de Dapperbuurt in Amsterdam Oost waar jongeren tussen de 14 en 30 jaar hun weg vinden in de samenleving. Maar first things first, In het hier en nu is onze eerste droom dat op 1 juli de containerhuiskamer in de Roomtuintjes live is waar we een succesvolle pilot van 1 jaar draaien, om de toegevoegde waarde van Native Oost aan jongeren, de buurt, het stadsdeel en de netwerkpartners te laten zien. Een plek waar er met veel plezier activiteiten worden ondernomen en we verder kunnen ontdekken wie en wat we zijn.

Naar Instagram

De waarden waar we voor staan bij Native Oost

Laagdrempelig

Iedereen is welkom, hier is het leuk en veilig. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Jouw verhaal blijft tussen ons.

Zelfvertrouwen

Jij kan alles bereiken wat je wil bereiken, we staan achter je. Wij laten je niet vallen, bij ons mag je zijn wie je bent.

Luisteren

We luisteren eerst naar de behoefte die je daadwerkelijk hebt. Wij hebben gelijke ervaringen en weten wat je doormaakt.

GALLERY

Foto's bekijken van activiteiten en buurtbewoners?

In de media

Een jaar geleden maakte sport- en activiteitenbegeleider Azzedine (24) tijdens een stadsdeelvergadering in heldere bewoordingen duidelijk wat in Oost ontbreekt: mogelijkheden voor jongeren. Afgelopen vrijdag stelde hij zich in de Roomtuintjes voor aan de buurt. Andere jongerenwerkers, buurtbewoners en stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter waren ook aanwezig. Wil je lezen hoe het Native Oost in het afgelopen jaar is vergaan? Lees het terug op Oost-Online.

Naar Oost-Online