Hallo Online Coaching

Participatie en de sociale kant van gebiedsontwikkeling wordt steeds belangrijker. Maar de vaardigheden en ervaring die deze verandering vraagt zijn nieuw, anders en voelen soms ongemakkelijk. Na 5 jaar kennis en ervaring in het faciliteren & begeleiden van meer dan 25 community building en participatietrajecten is het tijd om onze kennis en tools aan jou over te dragen.


Het programma 'De Betrokken Buurtbewoner' is voor stadsmakers in het ruimtelijke en sociale domein die beter willen leren samenwerken met bewoners en buurtpartners. Een programma dat je bij de hand neemt, in contact laat komen met gelijkgestemden, inspiratie op laat doen én persoonlijk laat groeien.


Je kunt het hele jaar instappen. De duur van een traject is 4 maanden en het bestaat uit een persoonlijke intake, een online omgeving met inspirerende video's en handouts, online-groepsessies, 1 op 1 coaching per app en een jaarlijkse excursie naar een inspirerend project in Nederland.


Lees verder of app Arjen op 06-22885003 als dit je aanspreekt.

KOOP PROGRAMMA HIER (€ 2399,-) DOE PREVIEW IN LEEROMGEVING

Social design tool

Online Coaching

Datum

01 januari - 31 december 2024

Locatie

Vanuit je eigen kantoor, lekker in de woonkamer of in de trein!

Waar werken we aan

Inspiratie. Tips & Tricks. Inzichten. Projectplan. Ontwerpmethodes. Al onze learnings en meer!

0

Het nieuwe jaar

0

Participatietrajecten

0

Hoofdstukken

0

Programma

De Betrokken Buurtbewoner?

Waarom is dit voor mij?

Participatie wordt steeds belangrijker. In 2024 gaat de omgevingswet in. Het is niet makkelijk om in contact te komen met de buurt. Bewoners weten op hun beurt ook niet altijd goed de weg te vinden naar de gemeente (en haar partners), corporatie of ontwikkelaars. Het wederzijds vertrouwen is laag en er wordt niet altijd dezelfde taal gesproken. Bij een bewonersavond bijvoorbeeld komen vaak dezelfde gezichten. Representeert dat de buurt? Andere groepen worden niet bereikt, jongeren bijvoorbeeld. Waar kunnen zowel professionals als bewoners meer leren over participatie in een combinatie van relevantie, inhoud en fun? Nieuwsgierig? Lees dan verder.

HIER DE PREVIEW KIJKEN

Ik ben nieuwsgierig hoe je...

+ veel verschillende bewoners en professionals bereikt in een korte tijd?


+ kwalitatieve input van bewoners krijgt waar je op verder kunt bouwen?


+ waardevolle verbindingen tot stand ziet komen tussen alle stakeholders?


+ de vertrouwensband tussen bewoners en onze organisatie kunt verbeteren?


+ concrete ontwerpoplossingen voor complexe vraagstukken samen creëert?


+ geld bespaart omdat er minder bezwaren en negatieve media gaan zijn?


+ tijd wint en daarmee ruimte voor de mensen in onze organisatie?

Ik doe mee!

Ja ik heb er zin in, vertel me meer!

In dit programma krijg je:

1. Hulp met de uitdagingen waar jullie tegenaan lopen in jullie projecten.

2. Inspiratie van de best / worst cases en leren jullie van echte ervaringen.

3. Al onze kennis en lessen van 25 participatieve & co-creatie buurtprojecten.

4. Buurtbewoners & professional ervaringen die expert zijn in hun woonwijk.

5. Inzicht in de Hoodlab methodiek die de afgelopen jaren is ontwikkeld.


Wanneer is het?

Je kunt het hele jaar door instappen. Het grootste gedeelte doe je in jouw eigen tijd op jouw eigen tempo. Thuis, op het werk of in de trein. Je houdt jezelf accountable met de groepssessies, iedere tweede week van de maand. De persoonlijke intake plannen we samen in en je appt mij 1 op 1 wanneer je me nodig hebt!

KOOP NU VOOR 2399,-

Wat ga je leren?

1. Hoe je bewoners, ambtenaren en buurtprofessionals kunt bereiken & betrekken in jullie integrale participatietrajecten vanuit het principe van gastvrijheid en design thinking.


2. Over 21st century skills die vandaag en morgen nodig zijn in buurtontwikkeling zoals outreachend werken, verbinding en de kracht van kwetsbaarheid.


3. Hoe je energie van stedelijke ontwikkelingen duurzaam kunt borgen in jullie domeinoverstijgende participatietrajecten door middel van audiovisuele content creatie.


4. Hoe je een projectplan kunt opstellen en daar de financiële middelen (co-financiering) en lokaal draagvlak voor kunt vinden.

BESTEL PROGRAMMA

Meld je vandaag nog aan en ontvang een email met de voorbereidingen voor jullie specifieke opgave.

Herkenbaar?

+ We denken, praten en schrijven veel, maar we willen meer gaan doen


+ Bij de ontwikkelingen in de buurt zijn de jongeren nauwelijks betrokken.


+ Wij bereiken elke meeting of bijeenkomst weer dezelfde groep bewoners.


+ Als we al een diverse groep bereiken is het lastig om hen echt te betrekken.


+ Over tools en inspiratie kan onze organisatie wel een boost gebruiken.


+ We zitten als team vast in onze bubbel en we willen frisse nieuwe ideeën.


JA, DIT IS VOOR MIJ!

Voor wie is het?

Voor buurt- en stadsmakers, ruimtelijk én sociaal, zoals: projectontwikkelaars - ambtenaren - jongerenwerkers - social designers - buurtteammedewerkers - VVE's - woningcorporaties - studenten - urban planners - architecten - zorgprofessionals - communicatiemedewerkers - gebiedsbeheerder en betrokken buurtbewoners.


Deelnemers

Het programma geeft waardevolle content en informatie die relevant is voor professionals in het ruimtelijke en sociale domein. Zowel individueel als in teamverband. Leuk, met jouw eigen collega's. Maar je gaat juist ook anderen ontmoeten.


Met antwoorden op

Dat ligt aan welke vragen je stelt ;). Wat is het vertrekpunt van een project, hoe stel je een lokaal projectteam samen, hoe koppel je bestaande initiatieven, hoe betrek je kwetsbare doelgroepen, hoe bereik je onzichtbare jongeren, hoe koppel je het sociale en het ruimtelijke domein aan elkaar, en hoe maak je gebruik van kwaliteiten die er al zijn?

IK BESTEL HET PROGRAMMA

In dit programma ga je aan de slag met jullie eigen opgave uit de buurt.

Hoeveel kost het?

Be the change you want to see

Naast inspiratie om met jullie eigen buurt aan de slag te gaan, waardevolle tips en tricks voor het opzetten van jullie eigen impact project, inzichten en al onze learnings van de PLYGRND.city projecten ontvang je:


+ Een persoonlijk intakegesprek met Arjen

+ Toegang tot de online leeromgeving 

+ 10 leerzame hoofdstukken met opdrachten 

+ Inspirerende video's door Arjen

+ Waardevolle handouts

+ Online-groepsessies (community)

+ 1 op 1 coaching

+ Coaching per app

+ Een jaarlijkse excursie naar een inspirerend project in Nederland


En dit alles voor € 2399,- (ex. btw)


Wil je met het hele team deelnemen of een workshop in real life boeken? Stuur dan even email naar arjen@playgroundcity.nl voor jullie eigen custom made buurtexperience en al jullie hulpvragen.

Ja ik reserveer mijn plek!

Aanmelden?

Waarom is het zo waardevol?

Voor elke deelnemer is het waardevol op meerdere fronten. Het is een combinatie van: kennis vergaren, inspiratie opdoen, aan je eigen vraagstuk ontwerpen en fun. Met iets tastbaars in je hand voor de volgende stappen in jullie participatievraagstuk, met een dosis frisse energie.


Voorbereiding en inhoud

Na je aanmelding krijg je een persoonlijke email met meer informatie over het progamma en de voorbereidingen die je mag doen om maximaal resultaat te halen. Wij zien er naar uit om je te mogen verwelkomen.


EERST DE PREVIEW ZIEN

Het programma van PLYGRND.city is kwetsbaar, enerverend, verfrissend en real! Een must do voor iedere stadsprofessional.

Wanneer is dit NIET voor ons?

1. Omdat wij al participatie ademen en leven. Jullie zouden eens naar ons moeten komen.

2. Omdat wij al begrijpen hoe we ook de moeilijk bereikbare bewoners weten te bereiken.

3. Omdat op onze bewonersavonden tientallen bewoners vanuit de hele buurt meepraten.

4. Omdat de vertrouwensband tussen de gemeente en bewoners bij ons heel erg sterk is.

5. Omdat wij zelf unieke participatiemethodieken hebben en verder niks nodig hebben.


Als dit niet het geval is, wil ik me alsnog aanmelden!


Jouw geld 100% retour

Mocht je toch komen en alsnog niet tevreden zijn? Dan krijg je 100% van je geld terug! Email dan even naar arjen@playgroundcity.nl met je reden. Want dan kunnen wij daar ook weer van leren!

IK KOOP HET ONLINE PROGRAMMA VOOR 2399,-

Publicaties

In februari 2018 brachten we voor het eerst een e-book uit over de lessen uit ons eerste project. Tussen 2018 en 2022 zijn er nog 10 publicaties uitgekomen van allerlei sociale en ruimtelijke opgaven zoals in Reigersbos in Amsterdam Zuidoost, naast uitgebreide series aan video’s, foto’s, podcasts, buurtverhalen en allerlei realisaties.


In de jaren daarna is er zo ongelofelijk veel gebeurd. Tientallen realisaties in de buurten. Van kunstprojecten tot sport- en recreatieplekken, woningbouwopgaven, maar ook grotere sociale projecten en kleinere bewonersinitiatieven. Want alleen als je écht doorpakt, dan zet je de positieve impact van je participatie voort. Maar dat gaat lang niet altijd even goed...

DE PREVIEW BEKIJKEN

Het is een mooie tijd voor ontwikkeling en inspiratie door founder Arjen Heus

Arjen

Founder Hoodlab

Wacht niet. Koop hier jouw toegang tot het progamma. Je kunt vandaag instappen!

Inspiratievideo uit Reigersbos

HOODLAB is een tijdelijke buurtbar in een opvallende zeecontainer die voor een aantal weken neerstrijkt bij jou in de buurt. Een ontmoetingsplek voor de mensen om mee te praten en te doen aan de ontwikkelingen van de buurt. Gemeentes gaan in de aankomende jaren flink aan de slag met het verbeteren van buurten ze en willen van jou weten wat je wensen en ideeën zijn en wie er zelf iets wilt ondernemen. Hoodlab is er om dat in kaart te brengen! In een festivalachtige sfeer word je geïnspireerd, kom je in beweging en kijk je op een andere manier naar de buurt en jezelf. Je kunt meedoen met activiteiten, krijgt een frisse kijk op het leven en gezondheid en gaat in gesprek met elkaar.



Wij willen ook een Hoodlab bij ons in de buurt.

Aanbesteding of hulpvraag?

Staan jullie als stad voor grote uitdagingen in het sociale en of ruimtelijke domein? Ondervind je uitdagingen om de buurtpartners integraal en outreachend te laten samenwerken? Komt de dialoog tussen bewoners en professionals niet goed op gang? Doe een cityscan en start de verandering!