Hallo Summer Camp

In samenwerking met Nordic Terrain Academy organiseert De Hoodlab Foundation deze zomer een zomerkamp voor (internationale) jongeren in Amsterdam Zuid. Het 'Leadership Kids Camp' is meer dan ‘just a summer school’ en meer dan een ‘avonturenkamp’. Het Leadership Kids Camp brengt ondernemerschap tot leven met activiteiten die lokale ondernemers en de ‘jonge kampeerders’ samenbrengen. Na elke les hebben de kampeerders een uitgebalanceerde dag met sportieve en avontuurlijke activiteiten zoals klimmen in het Fun Forest (Amsterdamse Bos) en SUPpen (Stand-Up-Paddling) op de Amsterdamse grachten.

Wil je meedoen? Klik deze button!

Social design tool

Hoodlab

Datum

01 juli - 31 augustus 2022

Locatie

Amsterdam Zuid

Waar werken we aan

Ondernemerschap, Survival, Suppen, Pitch Contest, Camp Games, Leiderschap

0

Young Leaders

0

Activiteiten

0

Locaties

0

Missie

Waarom Kids Camp?

Ex pats in Amsterdam

Kinderen van expats vinden het lastig om verbinding te maken met andere kinderen en organisaties uit de buurt. In de zomer als zij niet naar school gaan wordt het gevoel van eenzaamheid vergroot. Het programma leert de jongeren vertrouwen, teamwork, zakelijke kennis, presentatietechnieken en meer. Deze vaardigheden zijn leuk om te leren en bereiden de kids spelenderwijs voor op de toekomst.


Wat gaan de kids ontdekken?

Leiderschapsvaardigheden

Nieuwe vrienden maken

Ondernemerschap

Onderhandelen

Pitchen

Het programma

Ondernemerschap & Leiderschap

Het Leadership Kids Camp is een leiderschapsprogramma ontworpen om jongeren te inspireren om academische vaardigheden te verwerven, vertrouwen op te bouwen om obstakels in het leven te overwinnen en met verschillende culturen aan de gemeenschap te bouwen in de buurt. Het programma bestaat uit vijf evenwichtige dagen die zijn opgedeeld met academische lessen in de ochtend en leiderschap/sportactiviteiten in de middag. 


Van 25 t/m 29 juli van 9.00 tot 16.00 uur

Maandag: Introductiedag & Teamchallenge

Dinsdag: Ondernemerschap & Survival

Woensdag: Podcast maken & Sportslab

Donderdag: The Great Camp Games Day

Vrijdag: Pitchen, Suppen & Pizzafeest

Waar is het

Amsterdam Zuid

Het programma vindt plaats in Amsterdam Zuid, in de buurten Schinkelkwartier, Hoofddorppleinbuurt, Stadionbuurt, Amsterdamse Bos (Buitenveldert), Riekerpolder en Westlandgracht. Onze basis voor het kids camp is het Elektrische Tram Museum aan de Amstelveenseweg. In dit programma werken we samen met de creatieve bedrijven in de co-workspace Zuidwest, waar de kids kennis gaan maken met ondernemers. Verder zijn verschillende andere organisaties betrokken zoals de British School of Amsterdam en het Klimpark Fun Forest.

De begeleiders

Justin van Nordic Terrain Academy

Geboren en getogen in Noorwegen, en nu in Amsterdam. Nordic Terrain Academy is een programma van Justin Santori. Justin is ook leraar aan de British School of Amsterdam.


Arjen van de Hoodlab Foundation

Arjen Heus is de voorzitter van De Hoodlab Foundation en eigenaar van de startup PLYGRND.city. Arjen en Justin zijn twee bewoners uit de Hoofddorppleinbuurt die beide graag iets terug doen voor de buurt.