Impactlab Zomerdromers

Vanaf 9 juli reedt het Jonge Dromerscollectief samen met de Social Designers van Hoodlab een maand op de bakfiets door stadsdeel Amsterdam West om zoveel mogelijk dromen te vangen. Dromen waar de jongeren ook echt iets mee gaan doen. Durf jij jouw droom werkelijkheid te maken? Dan gaan wij dat samen doen!


Stap 1: Dromen - Wat is jouw droom?

Stap 2: Durven - Durf jij die werkelijkheid te maken?

Stap 3: Doen - Wat heb jij daar voor nodig om dit nu te gaan doen?Social design tool

Hoodlab

Datum

09 juli - 22 juli 2021

Locatie

Amsterdam West

Waar werken we aan

Impactlab, Dromen, Fotoserie,

Zomerdromers Event


Op 3 september laten de Zomerdromers aan elkaar en aan nieuw publiek zien wat ze deze zomer samen hebben gecreëerd. Ontmoet elkaar in Midwest van 20.00 - 00.00 voor een feestelijke afsluiting van de zomer. Kom je kijken?


Belangrijk: Meld je aan en ontvang gratis kaartjes via deze link. Om dit event volgens de Coronamaatregelen plaats te laten vinden is er maar beperkt (zit) plek.


Tijd & Locatie

3 september van 20.00 - 00.00

In Midwest, Cabralstraat 1

WAAR WEST OVER DROOMT

De Zomerdromers en Hoodlab zijn nu twee weken onderweg in Amsterdam West. En wat zijn er al veel mooie en uiteenlopende dromen gevangen. Jongeren worden geprikkeld om over hun wensen in de toekomst na te denken en toch in deze lastige tijd even de fantasie de vrije loop te laten. Dit lukt al aardig. Er zijn enerzijds jongeren die aangeven dat zij druk bezig zijn met hun studie en daarna pas kunnen dromen. En anderzijds jongeren die in geur en kleur kunnen vertellen over hun droom en de stappen richting de werkelijkheid van deze droom. Hier een paar voorbeelden van de tot nu toe verzamelde dromen.


+ Ik zou wel eens willen zien hoe een dag van een archeoloog eruit ziet

+ Ik wil een EP maken met mijn eigen Pianomuziek

+ Mijn dromen zijn dokter worden en naar Palestina te gaan om familie te zien


WE ZIJN BEGONNEN!

Afgelopen weekend vond de aftrap plaatst tijdens het Midzomer Mokum Festival van City of Amsterdam waar we ook Stadsdeelvoorzitter West Fenna Ulichki mochten vertellen over dit toffe project. Labib ging in gesprek met Fenna en Insaff over hun dromen voor deze zomer. Toen Labib werd gevraagd: Wat als alles mogelijk zou zijn? Wat zou dan jouw wens zijn deze zomer? reageerde hij met: "Dat er geen oorlogen meer zijn en dat mensen niet hoeven te huilen om de fouten van andere mensen, dat is een van mijn grootste dromen". Wauw, wat een mooie droom. Heb jij ook een bijzondere droom? Deel hem dan met ons!

DROMEN, DURVEN, DOEN

Zomerdromers zijn een groep jongeren tussen de 13 en 30 jaar jong die hun dromen willen vertalen naar dit zomerprogramma. Al deze jongeren worden gekoppeld aan elkaar en ons netwerk, waardoor er een super divers aanbod ontstaat aan workshops, activiteiten en projecten in Amsterdam West. Jonge dromers, we willen van jullie horen. Want er wordt veel over jongeren gepraat, maar wij praten liever met jou. Over wat jullie bezig houdt, of er nog iets te dromen valt, hoe jullie overeind blijven of juist gestruikeld zijn en bovenal, hoe gaan jullie verder. Vandaar dat wij zeggen: dromen, durven, doen!


"Samen bouwen we van Amsterdam West een creatieve werkplaats waarbij we de dromen van jong West waarmaken."

IMPACTLAB X ZOMERDROMERS

Met onze bakfiets zullen wij de buurten in gaan, op zoek naar jongeren met een droom. Een kans die je dus niet zomaar aan je voorbij wilt laten gaan. Wat is jouw droom? Deel je droom met ons en misschien kunnen wij 'm helpen waarmaken! Wil je weten waar wij zijn? Check dan de planning hieronder.


9 juli van 16.00 tot 20.00 op het van Beuningenplein

10 juli van 11.00 tot 13.00 op het Balbaoplein

21 juli van 16.00 tot 20.00 bij de Steiger

22 juli van 16.00 tot 20.00 op het Ten Kateplein


Deel je droom

ONTMOET HET JONGE DROMERS COLLECTIEF


Flora Dekkers, programmamaker: “Dit gaan we doen in een mini podcast serie van vier afleveringen waarin we elke aflevering twee jonge dromers uitnodigen. Samen met Sieta Keizer gaan we in gesprek over hun persoonlijke visie op deze tijd met als hoofdvraag: Wat is jouw droom? Zeven jongeren die elkaar niet kennen uit verschillende levensfases tussen de 19 en 29 jaar jong delen hun verhalen, angsten en dromen voor de toekomst.Door met elkaar in gesprek te gaan proberen we elkaar te activeren en enthousiasmeren. Want ook al lijkt het nu stil te staan, het leven gaat straks gewoon weer door!”

De Jonge Dromers podcast serie is een samenwerking tussen Midwest Radio en Het Jonge Dromers Collectief.

CHECK DE VIDEO

WAT IS MIDWEST?

MidWest is een sociale onderneming, een community enterprise, opgericht in 2012. Om een monumentaal schoolgebouw in Amsterdam West weer een levendige publieke functie te geven door plek te bieden aan lokale doeners. Het doel van MidWest is sociale impact maken. Met de inkomsten van de verhuur van zalen en werkplekken investeren zij in de programmering en in talentontwikkeling van de initiatiefnemers, vrijwilligers, team en stagiaires. Geld verdienen is voor MidWest geen doel maar een middel om onze stad prettig en leefbaar te houden voor iedereen. 


Check de video en zie hoe de social designers van Hoodlab en het Jonge Dromers Collectief in actie komen in Amsterdam West!

Doe ook online mee! Wat is jouw zomerdroom?

Gemaakt met Padlet

In samenwerking met