Impactlab Zomerdromers

Vanaf 9 juli rijdt het Jonge Dromerscollectief samen met de Social Designers van Hoodlab twee weken lang op de fiets door heel stadsdeel Amsterdam West om zoveel mogelijk dromen te vangen. Dromen waar we ook echt iets mee gaan doen. Durf jij jouw droom werkelijkheid te maken? Dan gaan wij dat samen doen!


Stap 1: Dromen - Wat is jouw droom?

Stap 2: Durven - Durf jij die werkelijkheid te maken?

Stap 3: Doen - Wat heb jij daar voor nodig om dit nu te gaan doen?Deel jouw droom

Product

Impactlab

Date

09 juli 2021 - 22 juli 2021

Location

Amsterdam West

Deliverables

Impactlab, Dromen, Fotoserie,

WE ZIJN BEGONNEN!

Afgelopen weekend vond de aftrap plaatst tijdens het Midzomer Mokum Festival van City of Amsterdam waar we ook Stadsdeelvoorzitter West Fenna Ulichki mochten vertellen over dit toffe project. Labib ging in gesprek met Fenna en Insaff over hun dromen voor deze zomer. Toen Labib werd gevraagd: Wat als alles mogelijk zou zijn? Wat zou dan jouw wens zijn deze zomer? reageerde hij met: "Dat er geen oorlogen meer zijn en dat mensen niet hoeven te huilen om de fouten van andere mensen, dat is een van mijn grootste dromen". Wauw, wat een mooie droom. Heb jij ook een bijzondere droom? Deel hem dan met ons!

DROMEN, DURVEN, DOEN

Zomerdromers zijn een groep jongeren tussen de 13 en 30 jaar jong die hun dromen willen vertalen naar dit zomerprogramma. Al deze jongeren worden gekoppeld aan elkaar en ons netwerk, waardoor er een super divers aanbod ontstaat aan workshops, activiteiten en projecten in Amsterdam West. Jonge dromers, we willen van jullie horen. Want er wordt veel over jongeren gepraat, maar wij praten liever met jou. Over wat jullie bezig houdt, of er nog iets te dromen valt, hoe jullie overeind blijven of juist gestruikeld zijn en bovenal, hoe gaan jullie verder. Vandaar dat wij zeggen: dromen, durven, doen!


"Samen bouwen we van Amsterdam West een creatieve werkplaats waarbij we de dromen van jong West waarmaken."

IMPACTLAB X ZOMERDROMERS

Met onze bakfiets zullen wij de buurten in gaan, op zoek naar jongeren met een droom. Een kans die je dus niet zomaar aan je voorbij wilt laten gaan. Wat is jouw droom? Deel je droom met ons en misschien kunnen wij 'm helpen waarmaken! Wil je weten waar wij zijn? Check dan de planning hieronder.


9 juli van 16.00 tot 20.00 op het van Beuningenplein

10 juli van 11.00 tot 13.00 op het Balbaoplein

21 juli van 16.00 tot 20.00 bij de Steiger

22 juli van 16.00 tot 20.00 op het Ten Kateplein


Deel je droom

ONTMOET HET JONGE DROMERS COLLECTIEF


Flora Dekkers, programmamaker: “Dit gaan we doen in een mini podcast serie van vier afleveringen waarin we elke aflevering twee jonge dromers uitnodigen. Samen met Sieta Keizer gaan we in gesprek over hun persoonlijke visie op deze tijd met als hoofdvraag: Wat is jouw droom? Zeven jongeren die elkaar niet kennen uit verschillende levensfases tussen de 19 en 29 jaar jong delen hun verhalen, angsten en dromen voor de toekomst.Door met elkaar in gesprek te gaan proberen we elkaar te activeren en enthousiasmeren. Want ook al lijkt het nu stil te staan, het leven gaat straks gewoon weer door!”

De Jonge Dromers podcast serie is een samenwerking tussen Midwest Radio en Het Jonge Dromers Collectief.

CHECK DE VIDEO

WAT IS MIDWEST?

MidWest is een sociale onderneming, een community enterprise, opgericht in 2012. Om een monumentaal schoolgebouw in Amsterdam West weer een levendige publieke functie te geven door plek te bieden aan lokale doeners. Het doel van MidWest is sociale impact maken. Met de inkomsten van de verhuur van zalen en werkplekken investeren zij in de programmering en in talentontwikkeling van de initiatiefnemers, vrijwilligers, team en stagiaires. Geld verdienen is voor MidWest geen doel maar een middel om onze stad prettig en leefbaar te houden voor iedereen. 


Doe ook online mee! Wat is jouw zomerdroom?

Gemaakt met Padlet

In samenwerking met