Hoodlab Banne Zuid

Hoodlab stond vanaf donderdag 7 oktober 2021 twee weken in Banne Zuid, vlak naast het nieuwe winkelcentrum. In de container van Hoodlab zijn ideeën en kennis uitgewisseld over het gebied rondom het winkelcentrum.

 

Blijf betrokken om de buitenruimte tussen het Parlevinkerpad, de Banne Buikslootlaan, de IJdoornlaan en de Statenjachtstraat gezelliger en mooier te maken. Hoe? Dat horen we graag van jou! 

DEEL JE IDEE

Social design tool

Hoodlab

Datum

07 oktober - 16 oktober 2021

Locatie

Winkelcentrum Banne

Waar werken we aan

Fotoserie, Visualisatie, Streetart

0

Bewoners

0

IDEEEN

0

KOPJES KOFFIE & THEE

0

STUKS FRUIT

Wat stond er op het programma?

VISUALISATIE

Op donderdag 14 oktober zijn de eerste ideeën vanuit de buurt door kunstenaar Louis op een groot doek geschetst.


FOTOREPORTAGE

Fotograaf Tommy Köhlbrugge heeft op vrijdag 15 oktober een fotoserie van verschillende bewoners uit de buurt gemaakt.


COMMUNITY ART

Er is op vrijdag 15 oktober door 45 bewoners van alle leeftijden gewerkt aan een community art project op de muur van het oude apothekershuisje. Door de buurt en voor de buurt!


Terugkomdag Banne Zuid

Tussen donderdag 7 oktober en zaterdag 16 oktober kon je langskomen bij Hoodlab om je ideeën voor acties in de buurt te delen en te onderzoeken wat allemaal mogelijk is in Banne Zuid. Ben jij benieuwd naar alle ideeën die buurtbewoners hebben bedacht om de omgeving fijner, mooier of gezelliger te maken? En wil je graag weten wat de next steps zijn? Kom naar de terugkomdag op donderdag 4 november. Stuur een mailtje naar floor@playgroundcity.nl als je erbij wilt zijn.

Bij Hoodlab zijn er leuke dingen te doen en ontwerp je samen aan de thema's van de buurt.

Wat is dat, Hoodlab?

Een pop-up plek voor 2 weken

Hoodlab is een combinatiewoord van neighbourhood en laboratorium. Een tijdelijke buurtplek in een opvallende zeecontainer waar er door de bewoners en buurtprofessionals wordt gewerkt aan thema's uit de buurt. Een koffiehuisje, makersplek, podcast studio en buurtwoonkamer in één. Je kan er sporten, spelen, wat lekkers drinken en elkaar ontmoeten.


Stadsdeel Noord

Sinds 2018 werkt het team van PLYGRND.city door heel Amsterdam aan allerlei sociale en ruimtelijke projecten. Bijvoorbeeld de sport- en spelfaciliteiten in de Bijlmer, betekenisvol samenleven in de Staatsliedenbuurt en de inrichting van een nieuw park in de Rijnbuurt. Banne in Stadsdeel Noord is de 12e buurt waar het lab staat. Er is bijna 40.000 euro gereserveerd. Kom je jouw idee delen en waarmaken met de buurt?

Of laat je idee achter op deze digitale wall.

Gemaakt met Padlet

Over welk thema wil jij in gesprek?

GROEN & OMGEVING

SPORT & BEWEGEN

KUNST & CULTUUR