Greenbox.city

De Greenbox stond vanaf woensdag 3 november drie weken op het Van Limburg Stirumplein. Buurtbewoners uit de Staatsliedenbuurt kregen tips & tricks om hun energierekening te verlagen. Een afspraak maken met een energiecoach die gratis bij jou thuis langskomt kan nog steeds!


Op deze website vind je meer informatie over het project en de activiteiten die hebben plaatsgevonden. Ook lees je tips van mensen uit de buurt waarmee je meteen aan de slag kunt. In de buurt van de toekomst helpen we elkaar, dus deel jouw weetjes op de padlet!

DEEL JE TIPS AFSPRAAK MET EEN ENERGIECOACH

Social design tool

Greenbox

Datum

03 november - 20 november 2021

Locatie

Van Limburg Stirumplein

Waar werken we aan

Energie besparen bij jou thuis

0

PAKKETJES UITGEDEELD

0

AANMELDINGEN ENERGIECOACH

0

INTERACTIES

0

ACTIVITEITEN

De energieborrel

Op zaterdag 20 november vond de energieborrel plaatst, een feestelijk einde van de periode Greenbox en een mooi moment om met andere buurtbewoners in gesprek te gaan over energiebesparing.

Tijdens de talkshow gingen Peter Siegel (buurtbewoner en initiatiefnemer), Melanie van der Horst (stadsdeelbestuurder Amsterdam West met in haar portefeuille duurzaamheid en circulaire economie) en Liesbeth Hendriksen (projectmanager Wonen bij Rochdale) met elkaar in gesprek, onder leiding van buurtbewoner en theatermaker Reineke Jonker.

Er konden toffe prijzen gewonnen worden tijdens de lotterij.

Waar werd aan gewerkt?

Je kon langskomen bij de Greenbox om tips te krijgen hoe je thuis energie kunt besparen. Er stonden professionals klaar om al je vragen rondom dit thema te beantwoorden. Ook kon je met andere buurtbewoners in gesprek over energiebesparing onder het genot van een kopje warme chocolademelk.

Er vonden leuke activiteiten plaats om op een speelse manier aan het thema te werken. Zo kon je zelf energie opwekken door te fietsen en aan een rad draaien om leuke prijzen te winnen.

De energiecoach

Heb je vragen over het besparen van energie? Maak een afspraak met een Energiecoach: iemand die bij jou thuis langs komt en je kan helpen de energierekening omlaag te brengen (soms tot wel €120,-). 

De coach kijkt naar het energieverbruik in jouw woning. Je krijgt een bespaarrapport en kunt kiezen uit handige bespaarproducten. Het bezoek, het rapport en de producten zijn geheel gratis en vrijblijvend. De energiecoaches zijn vrijwilligers, getraind en begeleid door !WOON.

AFSPRAAK MAKEN

Hieronder lees je een aantal ideeën waarmee je thuis energie kan besparen. Heb je zelf een idee? Deel het met de buurt!

Gemaakt met Padlet

Wat was Greenbox.city?

Een pop-up plek voor 3 weken

Greenbox was een tijdelijke buurtplek in een opvallende zeecontainer waar er door de bewoners en buurtprofessionals werd gewerkt aan thema's uit de buurt. Een plek waar je onder het genot van een kopje koffie, thee of chocomelk kon praten over het verlangen van je energierekening. Ook was het een plek waar je tips kon krijgen van een energiecoach, waar activiteiten plaatst vonden om de buurt bewust te maken van duurzaamheid en waar bewoners met elkaar in gesprek konden.

Bewonersinitiatief

De Greenbox was een bewonersinitiatief van Peter Siegel in samenwerking met de woningcorporaties, Stadsdeel West, Stichting !Woon en Hoodlab, omdat we geloven dat het samen groener, gezonder en goedkoper kan.

Ken je deze organisaties?

Stichting !Woon Wil je ook energie besparen? Heb je problemen met huur, onderhoud of hoge kosten? Email voor gratis advies en hulp naar e-mail west@wooninfo.nl of bel 020 5230180


Burenhulp Westerpark is er om je te helpen met klusjes in- en rondom het huis en om een praatje mee te maken. Bel 06 8325 4089 of mail naar jette@kerkenbuurtwesterpark.nl 


Voor elkaar in West helpt je met klusjes, een social maatje, boodschappen en administratie. Mail info@voorelkaarinwest.nl of bel 0206842552 

Buurtteam Staatsliedenbuurt

Buurtteam Staatsliedenbuurt helpt je gratis met al jouw vragen over geld, gezondheid, sociaal contact, veiligheid, werk, wonen en zorg. 

Maak online een afspraak of bel: 

www.buurtteamamsterdam.nl / 020 618 49 52

Loop binnen en bezoek het Buurtteam spreekuur 

wonen: maandag 13:00 - 15:00

geld: maandag & donderdag 09.30 - 11:00

De Koperen Knoop, Van Limburg Stirumstraat 119